Chippen

Chippen vanaf april 2013 verplicht
Rashonden waarvoor een stamboom wordt aangevraagd bij de Raad van Beheer worden als pup in het nest verplicht gechipt. Sinds het voorjaar van 2013 moeten alle pups voor 7 weken bij de fokker worden gechipt. U kunt dus nooit een pup zonder chip kopen! De fokker is dit verplicht.
in de databank  www.chipnummer.nl kunt u het chipnummer van uw maltezer invoeren en controleren of de gegevens correct zijn. Veranderingen aan deze gegevens kunnen bij de databank waar uw hond is ingeschreven.
Er zijn diverse redenen aan te geven waarom het belangrijk is dat de maltezer geïdentificeerd kan worden. Eén van de belangrijkste daarvan is dat wanneer een huisdier wegloopt en gevonden wordt de eigenaar opgespoord kan worden en het huisdier kan worden teruggebracht. Alle instanties die te maken hebben met gevonden dieren (dierenambulance, asiels en dierenartsen) hebben een chip-reader waarmee het chipnummer kan worden afgelezen.
De chip of transponder is een klein metalen pennetje van ongeveer 14 mm dat lijkt op een rijstkorrel. De chip wordt met een injectienaald onder huid in de nek van het dier aangebracht door de dierenarts. De chip bevat een uniek nummer wat met een speciaal afleesapparaat (chip-reader) kan worden afgelezen en dit nummer zal na registratie corresponderen met de gegevens van de eigenaar van het dier.

chipchipreader

 

Comments are closed.