Overwegingen vooraf

Het klinkt misschien cliché maar het moet toch gezegd:”bezint eer ge begint”. Asiels zitten vol met afgedankte honden. Voor de aanschaf van een pup is het belangrijk van te voren over een aantal zaken goed na te denken. Een Maltezer word gemiddeld zo’n 15 jaar oud, het kopen ervan heeft dus een belangrijke invloed op uw leven.

Gebondenheid 

U kunt uw Maltezer niet altijd overal mee naar toe nemen en hij kan ook niet te lang alleen thuis zijn. U  zult ook bij alle weekendjes weg en vakanties rekening moeten houden met uw Maltezer. Past uw Maltezer straks nog wel in uw leven als u een gezin heeft of weer wilt gaan werken, of een wereldreis maken?

Maltezer in draagtas

Dagelijkse tijdsinvestering 

Iedere dag opnieuw zal uw Maltezer behoorlijk wat tijd van u vragen. Uitlaten,eten geven, vachtverzorging, opvoeden, spelen, voorzien in zijn behoefte aan beweging en avontuur… De tijdsinvestering is het eerste half jaar tot een jaar enorm! U zult 1 a 2 maanden vrij moeten hebben om de pup de basisopvoeding te geven. Ook hierna is het belangrijk dat de hond niet te lang alleen is (max. 4-5 uur per dag) i.v.m. werk.

Geldinvestering

Sommige mensen vinden € 1000,00 of meer voor de aanschaf van een Maltezer veel geld en kopen daarom liever een goedkope Maltezer of kruising Maltezer (Maltezer Leeuwtje . En een goedkopere hond is niet persé een minder goede hond, maar kijk uit voor broodfok Dee aanschafkosten van een Maltezer, gerelateerd aan de totale kosten die u gedurende zijn leven voor hem zult maken vallen verhoudingsgewijs erg mee. Denkt u aan kosten voor voer, dierenartskosten of verzekering, kosten voor training en verzorging (cursusgelden, mand, lijn, halsbanden, speeltjes, vachtverzorgingsproducten, trimsalon, etc.), hondenbelasting, evt. pensionkosten etc.

Schatting kosten

Pup met stamboom (huishond)  € 900,- tot 2000,-
Voer (per maand) € 15,-
Dierenartskosten (entingen en parasietenbestrijding, eerste jaar) € 150,-
Mand/bench met kleedje € 30,-
puppyhalsband met riem € 15,-
Volwassen halsband eventueel met riem € 15,-
Voer en drinkbak € 10,-
Speeltjes (met nieuwe speeltje doet u ze een groot plezier) € 10,-
Kammen (fijne en grove kan) en borstel (rechte pinnen) € 15,-
Shampoo, conditioner & traanstreepremover € 15,-
Kauwmateriaal (met regelmatig vervangen worden) € 10,-
Tandenborstel en tantpasta (tandpasta moet vervangen worden) € 10,-
Hondenbelasting (afhankelijk per gemeente, per jaar) € 50,-
Eventueel om de 2 á 3 maanden naar de Trimsalon, (per keer) € 45,-
Totaal (uitgegaan van de laagste kosten) € 1290,-

Als u over al deze zaken goed heeft nagedacht en u weet zeker dat u een Maltezer een fijn leven kunt en wilt bieden, dan kunt u de volgende stap zetten: op zoek naar een betrouwbare fokker.

Comments are closed.