Socialisatie

In de socialisatieperiode moet uw maltezer puppy kennismaken en leren omgaan met alles wat hij in zijn latere leven tegen kan komen. Een groot deel van de socialisatiefase is uw puppy bij de fokker. Het is dan ook van belang dat u uw puppy gaat halen bij een fokker die veel aandacht besteedt aan de socialisatie. Daarnaast moet u als eigenaar direct met de socialisatie aan de slag vanaf het moment dat het pupje bij u in huis is.

Op het moment dat u de maltezer pup in huis krijgt, zit hij midden in zijn primaire socialisatiefase. Dit is de periode in zijn leven waarin hij kennis moet maken en leren omgaan met alles wat hij in zijn latere leven tegen kan komen. Zo moet hij met allerlei verschillende mensen leren omgaan, maar ook met andere dieren en zelfs de omgeving. Dit gaat niet vanzelf. U moet de pup in het socialisatieproces begeleiden en u moet actief op zoek gaan naar prikkels. De primaire socialisatiefase is zo enorm belangrijk, omdat deze alleen plaatsvindt bij pups van 4 tot 12 weken. Gebreken in de primaire socialisatie kunnen later in het leven niet meer volledig ingehaald worden. Vanaf 12 weken tot 6 maanden leeftijd zit uw pup in de secundaire socialisatiefase, die ookwel de angstfase wordt genoemd. In deze socialisatiefase moet versterking optreden van wat de pup heeft geleerd in de primaire socialisatiefase. Ervaringen en situaties dienen tot de leeftijd van 6 maanden voortdurend herhaald te worden.

Download hier de socialisatiekaart voor een optimale socialisatie van uw Maltezer pup

Maltezer pup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>